Linda Lundqvist

IVF!
Nu kommer den uppdatering ni har väntat på 😉
Jag har ju inte skrivit något för jag inte tyckt det fanns något att skriva om. Jag repade mig ju några veckor efter jag väl tagit gravtestet, som visade negativt, såsom jag hade väntat. Hade det varit positivt hade jag ju pladdrat på som vanligt tänker jag.
I måndags träffade jag läkare och vi gick igenom hur en IVF går till, aka provrörsbefruktning. Det är nästan som ett mindre operationsingrepp, jag ska få vara patient på riktigt nu 😉 Jag tar flera hormonsprutor som ska förbereda kroppen på att flertalet mogna ägg ska plockas ut. Vid vanlig cykel är det ett eller möjligtvis två som kanske är mogna att släppas. Sprutorna kontrollerar själva ägglossningen som vanligt så den kommer exakt den dagen då jag ska till sjukhuset. Vid ägguttaget tas flertalet ägg ut och sen sker befruktningen på naturlig väg i provröret/lilla glastallriken i labbet då spermierna gör det dem är bäst på 😆 donatorn kommer troligtvis bytas, för att vi ska få nystart, typ.
Ett befruktat ägg kommer återinsättas ca två till fem dagar efteråt. I folderna står det att naturen bestämmer om det blir en graviditet eller inte, så procedures as last eh time. De befruktade ägg som är över fryses in för att användas om det behövs. Jag kommer sammanlagt ha två ägguttag på mig men alltså flertalet ägginsättningar. Chanserna är hyffsat goda iom att det är flera ägg som plockas och hanteras, istället för som vid insemination, då är det ju bara ett åt gången. .
Behöver jag säga att kliniskt så är det här skitspännande! 😄 Om spermierna behöver hjälp kan man med en glaspipett stoppa in spermierna i ägget!!! Ägget är ju 0,1 mm och spermierna oändligt mycket mindre, som det står. Wow alltså! Och jag är lika positiv som vanligt. Om möjligt lite mer chill efter det senaste försöket. Jag kanske blir gravid nu, sen, ännu senare eller inte alls. Jag kan inte bestämma över det. Men hoppas gör vi! 😄