Linda Lundqvist

Hmm......
Jag har fått första eh pussen av Oliver, ja, det var en blöt öppen mun, men gissar iaf att det var det 😄😍 
Oliver är 8,5 månader nu och på senaste BVC-besöket för två veckor sedan fick jag veta att, enligt denna sjuksköterska, så äter Oliver på tok för lite mat. Två portioner gröt och en portion mat äter 8-månaders gamla barn. Lite väl hårt om jag får säga det själv, efter man hör om barn och nu när vännerna berättar, några helammade till de var 10 månader, den ena vägrade gröt och den andre vägrade puré. Det är ju ingen lögn om jag säger att jag blivit lite (och inte så lite heller!) stressad av detta. Oliver äter, när han är hungrig och när det är gott(/=sött) tex morotspuré, burklasagne, grötklämmisar eller makaroner och korv. Han klarar av att tugga, även om han ibland glömmer att svälja, så det blir för mycket i munnen och han klagar. Haha, ja, det är bara att vänta ut det då. Men det är ju sååå svårt att veta när han är hungrig! Nu om dagarna har han tom börjat spotta ut päron och banan! Va! Det är ju som godis för honom! Mornarna börjar med hur mycket amning som helst ca mellan 04 och 06, så nu har jag en ny teori jag ska testa. Så länge han vaknar så ofta så tidigt om mornarna så får det stå som frukost och antingen får han inget eller bara som ett mellanmål när jag äter frukost. Det kommer nog lätta lite på min frustration. Majsvälling har inköpts (istället för havrevälling) och ikväll drack han hela otroliga 50 ml! 😁😅 Trots klämmisgröt i magen! Jag ska försöka lugna ner mig, han är glad, ingen tunnis, hade inte dalat på kurvan på bvc och totalvägrar ju inte. Ska nog be om en extra vägning vid nio månader ändå, men vet inte hur jag kommer reagera om han faktiskt dalar... men det tror jag inte 😆
Och! Ska börja sakta men säkert lägga honom lite tidigare. Eh hehe som första mål är att börja nattamningen kl 21 varje kväll. Hehe, lägger ribban "lågt" 😉 Asså, rutiner är verkligen inte min grej. Oavsett treskifte eller inte men nu baske mig, okänd mark, men jag kanske tom får bukt på toalettvanorna tack vare det här 😆
Samtidigt som han har börjat krypa utav bara tusan, får tänder, så de ska borstas och han har lite separationsfas (men den börjar nog ge sig nu) så vi får väl se! Haha!
Han vinkar och klappar händerna den lille parveln, självklart dock inte när man säger hejdå och så. Drar sig upp vid föremål och går lite steg när man håller i honom. Så snabb, lille vännen.
Har en tanke om förskola i februari, då är han ca 14 månader, något sånt borde bli bra. Jag har siktet inställt på Himlaliv här i utkanten av Johannelund. Kan inte vara sämre än någon annan förskola och jag är ju hallelujamänska ändå så (eller vad säger du brorsan 😆)
Mina nya rutiner om att vara hemma så mycket jag kan om förmiddagarna har ändå gått rätt bra. På något sätt skönt också att veta att vi har hela förmiddagen på oss (=jag) att städa undan och plocka lite här och var. Sen när vi väl ger oss iväg för lunch så känns det inte lika flängigt, för jag förstår också att det kan bli för mycket för en liten bebbe. Promenad, kyrkan i Johannelund och föräldrarnas kolonistuga är ok som förmiddagsaktivitet dock.
Har också så sakteligen börjat se mig om efter en karl. Någon enstaka har frågat varför jag valt bort karlar, men, eh, nje... rätt infann sig bara inte förrän jag kände att det var dags. Så får vi se vart det bär vår lilla familj 😊 Tjingeling!