Linda Lundqvist

1 år!!!
Hej hopp i lingonskogen!
Oliver har funnits i ett år!!! Det är lika overkligt som att han blev till i magen, oj, förlåt, i labbet 😆 och som när han kom. 
Det här året har verkligen varit det finaste någonsin, och det mest värdelösa någonsin. Kommenterat om det med andra hemmalediga mammor (har jag berättat det här förut? 😉) att man känner sig lite snuvad på en hemmatillvaro som skulle varit kantad med besök och möten med det lilla livet vid min sida. En hemmatillvaro med detta lilla livet är ju nu dock fantastiskt och hade han inte funnits hade jag ju jobbat, så... 🤔 Vi är dessutom friska och inga i direkta närheten har blivit allvarligt sjuka och vi lever i Sverige, så 🙏
Kärleken har låtit vänta på sig lite till. Jag förtvivlar och rycker upp mig om vartannat. Oliver gör ju att jag inte kan gräva ner mig/dra något gammalt över mig så det är ju bara att laga lite till mat, leka lite till och städa lite till, mellan barnvagnspromenaderna 😅 och hoppas på bättre tider.
Dessa kinder. Senaste budet är att det kanske är exem. Jahopp. Ja, mer kortison, så får vi se. Först tyckte jag det blev mycket mycket bättre men nu vet jag inte 😅 Det kliar förfärligt men småsåren har läkt nu tack gode gud, apelsin är en storfavorit 😄
Sedan fem dagar ammar inte Oliver längre! I säkert två månader har vi inte ammat på dagarna annat än om vi sover hemma. Nätterna har varit lite förskräckliga rätt länge, han vaknar varannan var tredje timme natten igenom och tuttar/äter. Förutom hos mamma o pappa. Varje gång han sovit där, redan från när han var sex månader och jag skulle jobba i somras ju. Så nu tog jag tillfället i akt, Oliver sov borta i två nätter och sen var det slut på tuttandet. Jag har ju tänkt tanken "ojoj hur ska det där gå sen" och sen inte orkat tänka mer på det. När man läser om att sluta amma står det ju "låt partnern ta barnet" eller liknande och sen har jag inte läst mer 🙈 Fick någon slags panikstund när mamma rapporterade, hur i h-e ska jag lyckas, men vi borde kanske för Oliver sover ju superbra hos mamma o pappa, men hur i h-e ska jag lyckas? Eh, det gick rätt bra, verkar det som. Första natten hade han en sådan där skrikstund som skar i hjärtat (kan ju normalt hål huvt kallt när han blir ledsen) och sedan panikgrät jag hos Milla som var här 💕 Känslan "varför i h-e kan jag inte få ha en karl att göra allt det här med" återkom oxå... Sedan har det iaf faktiskt gått bättre och bättre och nu, femte (eller nåt) natten, inatt, kan jag inte komma ihåg att han vaknade mer än kanske tre gånger, på HELA NATTEN. Det är så stort!! Jag kände mig faktiskt nästan utvilad när jag vaknade 😉 Hindrade mig dock inte från att däcka tre gånger på lekgolvet, några sekunder i taget, på eftermiddagen... Nu när jag sitter och skriver har han sovit i drygt två timmar och jag väntar på att han ska, enligt hans rutin, vakna... 🙈 Att sluta amma känns lugnt. Det är absolut mysigt tycker jag, men inte fyra-sex gånger per natt, fortfarande! Man kan vara nära och ha mysigt ändå ju! Han har faktiskt inte bökat och sökt mer än någon enstaka gång, så det kanske verkligen var rätt stund nu!
Förskola är på intåg, "snart", i början av februari. Fick en sålänge-plats då det inte fanns plats enligt våra önskemål. Blir spännande, coolt, lite läskigt och väldigt förvirrande. Mamma o jag har funderat vilka pass är att föredra. Tidigt som satan till morgonpassen, eftermiddagspassen är 13.30-21.30 eller nattpassen. Vi landar i att nätterna känns bäst 😄 Ska väl bli lätt att få de pass jag vill ha isåfall också. Jag har sparat nästan hälften av föräldradagarna! 💪 Tagit sparpengar, jobbade lite i juli, man kan ju inte göra så mkt och ännu mindre nu och vi har ju knappt behövt köpa något! Jag har för mkt kläder till Oliver!! 😂 Är väl lite avundsjuk på andra som kunnat ta tre dagar föräldrapenning och sen haft en till full lön och levt på. Ska bara se till att massa inte brinner inne oxå. Blir väl en sån förälder som tar massa ledigt på sommaren sen... 😉🙈 Jag skulle ju dock kunna sprida ut det ordentligt, jag behöver ju inte vara ledig i åtta veckor i rad (himmel, låter förskräckligt om gamla Linda får bestämma). Ja, det blir nog bra 💕 Om jag pallar treskifte/oregelbundna tider. Återstår att se.
(Oliver sover fortfarande... 😉🙈)
Pöss alla finingar 😉