Linda Lundqvist

Åhhhhhh!!!
Ja go vänner, Oliver är en vecka gammal! Lille söte Oliver! Namnet tänkte jag på som förste kandidat länge och jag kunde känna ganska tidigt in i hans första dag i livet att det var en Oliver.
Inte många timmar efter senaste inlägget började värkarna på riktigt. Pratade med förlossningen två gånger och framåt morgonen ringde jag mamma och hon och pappa kom och hämtade mig. I korta drag hade jag alltså sen värkar i 24 timmar, från morgonen hemma till tidig morgon onsdag 11 dec. Då hade jag lugnt och stilla avancerat till 8 cm, sedan 10 cm, det dukades fram för avnavling och jag hörde mig för i lustgasruset (kommer dit sen 😉) hur han faktiskt ska komma ut. Inte var! Men vid 10 cm är det ett sådant tryck innifrån och med typ gravitationen kommer han ut "automatiskt" och det är där krystvärkarna kommer in. Vi väntade...... vid undersökning hade jag ca midnatt backat 2 cm... 🤦‍♀️ då föreslogs det kejsarsnitt och den sympatiska läkaren frågade hur jag ställer mig till det. Hah, ungen ska ut sa jag, det finns ingen värdering i det! Sedaaan dröjde det tills vi rullade. I efterhand nör Milla o jag pratade upplevde jag det som 10-15 min, alltså rätt snabbt men någon av dem hann somna, så så brådskande var det visst inte 😆 lugnt o stilla kom vi till operation, jag bubblade mediciner jag inte kände till, kände igen narkossjuksköterskan och frågade tre gånger "ska ni alltså skära i mig fast jag inte kommer att få ont?" 😉 bra bedövning som lades i EDA:n och bra personal som tog hand om mamma och mig. Allt gick bra, Oliver kom ut och jag syddes ihop. Galet goda mackor på den där brickan sen 😆 jag utropade flera gånger mitt i värkarna hur hungrig jag var och hur mycket jag såg fram emot den där brieosten som jag hade i frysen 😆 BB var rätt händelselöst. Det där tuttandet från bebis när mjölken ska komma överdrivdes icke, det var ett ständigt tuttande hela natten!! Snacka om slitage 😆 kom hem i fredags. Sååå skönt när mjölken kom sen och "rann till" 🙈😄 
Hemma har Camilla bott hos mig, är hemma (i Stockholm) nu två dagar och kommer hem igen till efter mellandagarna. Mamma o pappa sköter marktjänsten med mat och tvätt o mamma sover hos mig när Milla är hemma. Jag har köpt en pump så mamma kan nu ta en del av natten, prisa gudarna!
Lite hormonobalans men som jag väntade mig inte så farligt. Såret ser jättefint ut. Inga bristningar, hur skönt är inte det! Tog en egen promenad till Ica idag, säkert 100 meter 😆 och sååå hungrig! Dear lord!
Jag har en bebis! Jag kan inte säga det ofta nog ju ❤